referensexempel

Scandinavian Outdoor Games

Scandinavian Outdoor Games (SOG) arrangerades i Falun av Visit Södra Dalarna under 2013-2105. Syftet med evenemanget var att manifestera Falun med omnejd som en fantastisk destination för outdoor-aktiviteter under sommarperioden.

Evenemanget samlade tävlingar, kurser och prova-på-aktiviteter inom en mängd outdoorsporter under samma helg. När vi slog upp portarna på Lugnetarenan i juni 2013 stod ett 10-tal tävlingar, närmare 100 korta kurser och mängder av prova-på-aktiviteter och uppvisningar på programmet. För att kunna genomföra allt detta fungerade Panama som övergripande projektledare med en volontär-grupp på ca 20 personer. Huvudparten av alla tävlingar genomfördes av lokala föreningar och ledarledda kurser arrangerades av atleter tillsammans med deras egna sponsorer. Aktivitetsprogrammet kryddades med ett stort antal utställare.

Förutom att vara evenemangsarrangör och projektledare fungerade även Panama som reklambyrå och ansvarade för all marknadsföring i alla kanaler.

 

Resultat

Scandinavian Outdoor Games blev snabbt en snackis i outdoorbranschen och attraherade ca 3 000 tävlande och knappt 10 000 besökare om året under de tre år (2013-2015) som festivalen arrangerades. SOG fick stort genomslag i media, bland annat fanns SVT på fanns plats med livestudio och inspelade reportage.

Även om festivalen inte arrangeras sedan 2015 har flera av tävlingarna som lanserades under SOG levt vidare, bland andra (nya) Långa Lugnet, Stora Stöten Swimrun och Falun Enduro, tre livskraftiga evenemang som fyller gästbäddar och bidrar positivt till bilden av Falun som outdoor-stad.

 

Recap från SOG 2014