Allgon AB

Allgon är ett välkänt varumärke i svensk industrihistoria som var ett av Sveriges mest framgångsrika bolag på börsen under 1980 och 1990-talen. I början av 2000-talet såldes stora delar av verksamheten till amerikanska bolag och sedan dess har varumärket inte varit aktivt.

Under 2015 förvärvades rättigheterna till varumärket och nya Allgon AB bildades, nu i formen av en företagsgrupp som ”utvecklar och levererar trådlösa kommunikationslösningar för industriella och robusta miljöer på den globala marknaden.” Bolaget äger i sin tur bolagen Åkerströms AB, Smarteq Wireless AB, Satmission AB, WSI samt IIOX AB.

Panama har arbetat fram varumärkesplattformen och den grafiska identiteten för nya Allgon AB och även producerat bolagsgruppens webbplattform.

www.allgon.se

allgon_web.jpg
Allgon_brandbook.jpg
Allgon_brandbook31.jpg